Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,
Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Niels Vergauwen van Concepts Catering!
- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
2009 Zarautz
- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
2009-2016 Zarautz
- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Ik denk dat ik voor velen spreek dat de ‘mooiste’ herinnering het uitzicht is vanop ‘den berg’ over Zarautz zelf.
Zotste dan heb ik het over Pamplona, een hele nacht feesten, je wakker houden om dan de stieren te zien lopen doorheen de straten.
Beste herinnering, de afbraak van 2010 of 2011 met als afsluit het monitoren etentje in Izeta: txuleta, cider en goede vriendschappen.
- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Het zalige aan monitor zijn was de leuke afwisseling tussen werk en ontspanning en het sociale contact.
De leukste taak, wat mij betreft althans, was de ‘kookshift’.
Met enkele monitoren vanaf 's middags het eten voorbereiden voor alle gasten.
Daar heb ik ook de microbe gekregen om voor grote aantallen te koken!
- Hoe volg je BoardX nog?
BoardX volg ik nog wel op sociale media. Contacten het afgelopen jaar zijn wat minder door het hele Corona-gebeuren maar die worden wel snel en makkelijk terug opgeraapt.
Aan mij is er geen surfer verloren gegaan maar elk jaar zoek ik toch wel zo’n 2 weken op een snowboard te staan.
- Vertel eens wat meer over je leven en werk?
Ik ben 32 jaar. Sinds augustus verhuisd naar ons nieuwe huis in Temse samen met mijn vriendin Charlotte en dochtertje Florence.
In het dagelijkse leven ben ik leerkracht in ‘Portus Berkenboom’ te Sint-Niklaas.
Sinds 3 jaar heb ik tevens een eigen zaak ‘Concepts-Catering’. Wij verzorgen events, feesten, trouwers, communie’s… en hebben 2 foodtrucks waarmee we rondtoeren om mensen een leuke belevenis te bezorgen. Ik probeer balans te hebben tussen werk en ontspanning maar momenteel is het toch werk dat de bovenhand neemt. Verder is de zin in ondernemen wel aanwezig en de durf om iets nieuws te doen.
- Hoe is het tot stand gekomen?
BoardX heeft me -naast de microbe gegeven om voor grote groepen te koken- inzicht en planning gegeven. Daarnaast ook het sociale contact, de mensenkennis en het functioneren in groep, het delegeren tijdens sommige activiteiten.
Maar vooral ook de durf om initiatief te nemen, heb ik wel aan BoardX te danken.
Het is ook een netwerk op zich, een community met personen over een groot deel van België, je komt in contact met medemoniteren waar je misschien in een normale setting niet mee in contact zou komen maar door de gemeenschappelijke interesse op die manier in Spanje samenkomt. Zo’n relaties en contacten zijn tot op de dag van vandaag nog handig en komen zeker van pas.
Ik heb al enkele feesten en andere events mogen meemaken met ex-monitoren en toenmalige gasten van in Zarautz. BoardX is voor mij dus meer geweest dan een reisorganisatie. Het heeft me wel voor een deel gevormd tot wie ik nu ben.
- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
In onze sector was het niet gemakkelijk. Momenteel ligt de sector zo goed als op zijn gat. Geen events, geen feesten, gewoon niks! Al bijna een jaar ligt de planning stil en wekelijks is het overleggen met klanten om data te verschuiven, feesten uit te stellen of zelfs on hold te zetten tot er meer bekend is.
Tijdens de eerste lockdown heb ik dus ook niks extra gedaan. Het was een periode die ik heb gebruikt om eens wat meer tijd te nemen voor het gezin.
Maar tijdens de tweede lockdown zijn we begonnen met take-away om op die manier toch bezig te blijven, aanwezig te blijven in het horeca-gebeuren en ervoor te zorgen dat mensen ons niet vergeten voor in het hoogseizoen.
Tijdens die periode hebben wij ook een 2de truck aangekocht die we momenteel aan het ombouwen zijn om klaar te staan wanneer alles terug zijn ‘normale’ gangetje mag gaan. Onze website is sindsdien dan ook massaal bezocht wat leuk is om toch te zien dat mensen ons niet vergeten zijn tijdens deze periode.
CONCEPTS CATERING
Adres: A. De Jonghestraat 36b 9100 Sint-Niklaas
Website: www.concepts-catering.be
Volg Concepts Catering ook op Instagram en Facebook!
Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.